Oogzorg

hero image
Oogzorg

Bij onze specialisten is de zorg voor uw ogen in deskundige handen. Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Goed zicht is immers van levensbelang! Daarom is het goed om te weten dat onze gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten, optometristen en orthoptist voor u klaarstaan. 

Nadat we uw bezoekreden en voorgeschiedenis doorgenomen hebben, worden uw ogen gemeten en bekeken met behulp van de meest geavanceerde apparatuur. We starten met een objectief oogonderzoek. Hiervoor neemt u plaats achter de autorefractor. Dit apparaat meet o.a. de objectieve sterkte, de helderheid van de ooglens, de bolling van het oog en de oogdruk. Vervolgens worden de ogen gemeten via de subjectieve methode, waarbij wordt afgegaan op antwoorden van de klant. Op deze wijze wordt de definitieve sterkte van de glazen bepaald.

Onze optometristen zijn opgeleid en bevoegd om ook de gezondheid van de ogen te beoordelen. Zo nodig kan er gebruik gemaakt worden van een OCT-scan, hiermee brengen we het netvlies nauwkeurig in kaart. Afhankelijk van de klachten kan er ook een onderzoek bij de orthoptist gepland worden. Na zo'n deskundig oogonderzoek weet u precies waar uw ogen aan toe zijn.

Maak hier uw afspraak voor een oogmeting of een optometrisch onderzoek.

Online afspraak maken

Wij bieden u de volgende onderzoeken

 1. Een gratis objectieve meting met autorefractometer.
 2. Een volledige oogmeting a € 29,50. Hierbij meten wij de sterkte van uw nieuwe glazen en uw gezichtsvermogen, de oogdruk, de samenwerking met beide ogen, de oogbewegingen en bekijken we met een spleetlamponderzoek het voorste oogsegment.
 3. Een volledige oogmeting waarbij pupilverwijdende druppels worden gebruikt á
  € 49,00.
 4. Een optometrisch oogonderzoek á € 59,00. Een volledige oogmeting inclusief een optometrisch oogonderzoek waarbij het netvlies (macula en oogzenuw) met pupilverwijdende druppels wordt beoordeeld en indien nodig een OCT-scan.

Klachten

Herkent u één van deze klachten? 

 • Wazig of dubbel zien vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen 
 • Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk 
 • Hoofdpijn of moeite met scherpstellen 
 • Pijn in of rond de ogen 
 • Lichtflitsen 
 • Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven 

Onze optometristen kunnen uw ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en indien nodig, u via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Optometrist

Waarvoor kunt u bij de optometrist terecht? Er zijn verschillende situaties waarin een bezoek aan de optometrist raadzaam is: 

 • Als u klachten heeft met zien. Een optometrist kan beoordelen of u een (nieuwe) brilsterkte nodig heeft of dat er sprake is van een oogprobleem waarbij een bril of contactlenzen geen oplossing bieden. 
 • Als u een bepaalde aandoening heeft of er aandoeningen in uw familie voorkomen, waarbij u risico loopt op oogklachten. De optometrist kan uw ogen medisch onderzoeken en problemen tijdig signaleren.

Onderzoek

Wanneer u voor het eerst een afspraak maakt met een optometrist, zal deze een uitgebreid oogonderzoek uitvoeren om eventuele afwijkingen op te sporen. Het onderzoek bestaat onder andere uit: 

 • Een vraaggesprek over de gezondheid van de ogen en uw algemene gezondheid 
 • Een oogmeting voor een bril of contactlenzen 
 • Een onderzoek naar de samenwerking tussen de ogen en oogspieren 
 • Het meten van de oogdruk 
 • Een onderzoek naar de gezondheid van de ogen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant

Vergoeding

Bij sommige zorgverzekeringen is de optometrist opgenomen in het (basis)pakket. Voor meer informatie en advies kunt u terecht in één van onze winkels of uw zorgverzekeraar.

Wilt u een afspraak maken voor een oogonderzoek? Neem dan contact met ons op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief