Ray-Ban

hero image

Ray-Ban is een bekend en iconisch brillenmerk dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Het merk werd in 1937 opgericht door Bausch & Lomb en kreeg al snel bekendheid dankzij de Aviator en de Wayfarer zonnebrillen.

De Aviator was oorspronkelijk ontworpen voor piloten en werd al snel populair bij het grote publiek. Het ontwerp, met zijn druppelvormige glazen en dunne metalen montuur, werd gezien als stijlvol en tijdloos en werd gedragen door vele beroemdheden en filmsterren.

De Wayfarer zonnebril werd geïntroduceerd in de jaren '50 en had een hoekig montuur gemaakt van acetaat. Het was een gedurfde en nieuwe look, en al snel werd het een must-have accessoire voor veel mensen.

Naast deze iconische modellen heeft Ray-Ban een breed scala aan andere brillen en zonnebrillen ontwikkeld. Het merk staat bekend om zijn kwaliteit en vakmanschap, en gebruikt alleen hoogwaardige materialen zoals titanium, carbon en acetaat voor de productie van hun brillen.

Ray-Ban heeft ook samengewerkt met verschillende beroemde ontwerpers en merken om unieke en opvallende collecties te creëren. Zo hebben ze bijvoorbeeld samengewerkt met modehuis Prada en ontwerper Marcel Wanders.

Het merk heeft een blijvende invloed gehad op de mode-industrie en de populaire cultuur. Van klassieke Hollywood-films tot moderne muziekvideo's, Ray-Ban zonnebrillen zijn een constante aanwezigheid geweest in de wereld van entertainment.

Al met al is Ray-Ban een merk dat synoniem staat voor stijl, kwaliteit en tijdloze elegantie. Het is geen wonder dat het merk nog steeds zo populair is, meer dan 85 jaar na de oprichting.

Meld je aan voor de nieuwsbrief