Oogzorg

Bij onze gediplomeerde specialisten is de zorg voor uw ogen in deskundige handen.Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Goed zicht is immers van levensbelang! Daarom is het goed om te weten dat onze gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten en optometristen voor u klaarstaan. 

Uw ogen worden door een optometrist gemeten en bekeken met behulp van de meest geavanceerde apparatuur. Om te beginnen krijgt u een objectief oogonderzoek met behulp van een autorefractormeter; een computer die de sterkte globaal vaststelt.Tevens wordt de oogdruk gemeten bij alle personen boven de 35 jaar. Bij een te hoge oogdruk wordt verwezen naar de huisarts en deze kan doorverwijzen naar de oogarts, zodat in een vroegtijdig stadium de oorzaak kan worden behandeld.

Vervolgens worden de ogen gemeten via de subjectieve methode, waarbij wordt afgegaan op antwoorden van de cliënt. Op deze wijze wordt de definitieve sterkte van de glazen bepaald.Ook het inwendige van uw oog wordt met speciale apparatuur nauwkeurig onderzocht op mogelijke afwijkingen. Na zo'n deskundig oogonderzoek weet u precies waar uw ogen aan toe zijn.

Maak hier uw afspraak voor een oogmeting of een optometrisch onderzoek.

Online afspraak maken

Wij bieden u de volgende onderzoeken

 1. Een gratis objectieve meting met autorefractometer.
 2. Een volledige oogmeting a € 29,50. Hierbij meten wij de sterkte van uw nieuwe glazen en uw gezichtsvermogen, de oogdruk, de samenwerking met beide ogen, de oogbewegingen en bekijken we met een spleetlamponderzoek het voorste oogsegment.
 3. Een volledige oogmeting waarbij pupilverwijdende druppels worden gebruikt a € 49,00.
 4. Een optometrisch oogonderzoek a € 59,00. Een volledige oogmeting inclusief een optometrisch oogonderzoek waarbij ook een fundusbeoordeling met pupilverwijdende druppels wordt gedaan en indien nodig een OCT-scan.

Klachten

Herkent u één van deze klachten? 

 • Wazig of dubbel zien vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen 
 • Last van de ogen bij lezen of beeld schermwerk 
 • Hoofdpijn moeite met scherpstellen 
 • Pijn in of rond de ogen 
 • Lichtflitsen 
 • Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven 

Onze optometristen kunnen uw ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en indien nodig, u via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Optometrist

Waarvoor kunt u bij de optometrist terecht? Er zijn verschillende situaties waarin een bezoek aan de optometrist raadzaam is: 

 • Als u klachten heeft met zien. Een optometrist kan beoordelen of u een (nieuwe) brilsterkte nodig heeft of dat er sprake is van een oogprobleem waarbij een bril of contactlenzen geen oplossing bieden. 
 • Als u een bepaalde aandoening heeft of er aandoeningen in uw familie voorkomen, waarbij u risico loopt op oogklachten. De optometrist kan uw ogen medisch onderzoeken en problemen tijdig signaleren.

Onderzoek

Wanneer u voor het eerst een afspraak maakt met een optometrist, zal deze een uitgebreid oogonderzoek uitvoeren om eventuele afwijkingen op te sporen. Het onderzoek bestaat onder andere uit: 

 • Een vraaggesprek over de gezondheid van de ogen en uw algemene gezondheid 
 • Een oogmeting voor bril of contactlenzen 
 • Een onderzoek naar de samenwerking tussen de ogen en oogspieren 
 • Het meten van de oogdruk 
 • Een onderzoek naar de gezondheid van de ogen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant

Vergoeding

Bij sommige zorgverzekeringen is de optometrist opgenomen in het (basis)pakket. Voor meer informatie en advies kunt u terecht in één van onze winkels of uw zorgverzekeraar.

Wilt u een afspraak maken voor een oogonderzoek? Neem dan contact met ons op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief